Son 3 yıl içerisindeki,
Rötar, iptal, aktarmayı kaçırma, uçağa alınmama gibi durumlarda yasalar size €600’ya kadar tazminat hakkı tanıyor.
Camsız uçaklar nasıl olur diyorsanız bu yazımız tam size göre. İngiltere merkezli Center for Process Innovation (CPI) firması önümüzdeki 10 yıl içerisinde camsız uçaklar üretmek üzere çalışmalara başladı. Uçaklarda kullanılan camların uçağa ağırlık yaptığı ve daha fazla yakıt tüketimine neden olduğu sonucuna ulaşan firma daha iyi bir çözüm yolu için kolları sıvadı.
E peki cam yerine ne olacak? Firma günümüzde kullanılan plastik uçak camlarını çok ince ve hafif olan yüksek çözünürlükteki LED ekranlarla değiştirme kararı aldı. Camsız uçaklar da uçağın dışına takılacak olan kameralarla uçuş sırasında sanki cam varmış gibi dışarısı izlenebilecek. Uçağın içerisinde kullanılacak olan ekranlar ise ÖLED (organic light-emitting diodes) veya organik LEDler kullanılarak yapılacak. ÖLED ekranlar günümüzde bir çok televizyon, bilgisayar ve cep telefonu ekranlarında kullanılmakta. LCD ve plazma ekranlarına oranla ÖLED ekranlar daha az enerji tüketmekte ve ince yapılarından dolayı arka ışığa gerek duymamaktadır.
Bu kadarla da yetinmeyen firmanın açıklamalarına göre camsız uçaklar uçakların yakıt tüketiminde ciddi bir azalma sağlayacak. Bu da uçak bileti fiyatlarını düşürecektir. Firmanın verdiği verilere göre, tamamen dolu bir uçağın ağırlığının %80inden fazlası sadece uçağın kendi ve yakıtının ağırlığıdır. Uçaklardaki ağırlığın %1 azalması, yakıt tüketiminin %0.75 azalması anlamına geliyor. Yani ağırlık ve yakıt tüketimi arasında çok ciddi bir ilişki var. Ayrıca daha az yakıt tüketimi, daha az işletim maliyeti ve atmosfere daha az CO2 salınımı demek. Dünyada her yıl 3.1 milyar insan uçuyor. Bu da, 80 milyar galon yakıt tüketimi ve 705 milyon tondan fazla CO2 salınımına neden oluyor. Yeni nesil camsız uçaklar hem doğaya hem de insanlara yararlı olacak gibi gözüküyor. E cebiniz de rahatlayacak!
——————————————————————————————————————————————————————————————–
Son 3 yıl içerisindeki,
Rötar, iptal, aktarmayı kaçırma, uçağa alınmama gibi durumlarda yasalar size €600’ya kadar tazminat hakkı tanıyor.
Hakkini Yedirme Platformu;
Gibi yaşayabileceğiniz olumsuz durumlarda olayın üzerine gitmenizi, haklarınızı talep etmenizi ve haklılığınızı ispat edecek girişimlerinizi masrafsız desteklemektedir.
Avrupa çıkışlı uçuşlarda, hava şartları veya olağanüstü hal (terör, deprem vs.) haricindeki durumlarda yaşanan ve aktarma uçuşları da dahil olmak üzere toplamda 3 (üç) saatin üzerinde olan gecikmelerde, havayolu şirketi yolcuya tazminat ödemek zorundadır.
Türkiye çıkışlı Türk uyruklu (THY,Pegasus, Sunexpress…) uçuşlarda ise toplamda 7,5 saati aşan gecikmelerde havayolu şirketi yolcuya tazminat ödemek zorundadır.
Mağduriyetiniz ile ilgili uçuş şirketine başvuru yaptınız ama olumlu sonuç alamadınız mı ?
Sizin adınıza ücretsiz olarak biz uğraşalım, takip edelim.